Erhvervslivet

 

Øen med de store muligheder - centralt beliggende...

Erhvervslivet på midtlangeland byder på større kendte virksomheder som f.eks Ø-pølser i Simmerbølle, hvor de landskendte pølser fremstilles. Ligeledes i Simmerbølle ligger STM-vinduerog døre, en af landets største vindues fabrikker.

I Løkkeby ligger Kimex, der fremstiller de kendte Alaska bilpleje produkter.

I Longelse har GEVEKO markerings deres hovedsæde med fabrik hvor der fremstilles masse til vejmarkering. Her fremstiller de også vejmateriel til vejmarkeringen, produktionen anvendes overalt på jordkloden.

I Spodsbjerg er Langelands-trafikken en stor arbejdsplads, med færgeforbindelsen Spodsbjerg-Tårs, besejler Langelands-trafikkens færger hver time forbindelsen til Lolland.
Til Langelands-trafikken hører også deres catering betjening der er beliggende på Spodsbjerg færgehavn, og i Spodsbjergs ganle jernbanestation, har Langelands-trafikken også administrations faciliteter.

Indtil 2011, havde Lodsvæsenet deres hovedsæde i Spodsbjerg, og Storebælt-lodseriet blev betjent ud fra lodsstationen i Spodsbjerg havn. Desværre er Lodseriet nu flyttet til andre beliggenheder, men en enkelt lodsbåd holdes stadig parat i Spodsbjerg.

Spodsbjerg har en Dagli' Brugs, flere fiskeudstyrs-butikker og byens gamle smukke Badehotel- og kro med "Biergarten" er beliggende ud til hovedgaden.
På havnen i Spodsbjerg er der en velassorteret fiskebutik,  KUTTERFISK med frisk fisk og friske røgvarer fra eget røgeri.
Centraltplaceret ud til Spodsbjerg Turistbådehavn og kysten ligger Færgegårdens Camping med Grill, minigolf og hytter til dem der ikke måtte have behov for en plads til campingvogn eller autocamper.

I Longelse er der en frisør forretning,  beboerhus og på landbrugsområdet er der både store svine- og kvægbedrifter samt en stor juletræsproduktion.
I Longelse ligger  Sportspladsen med boldbaner, og her har Longelse Sports-
forening deres klubaktiviter og til huse sammen med  beboerforeningen i beboerhuset.

I Skrøbelev er bo- og værestedet Skrøbelevcenter Hjørnet hjemmehørende, ligesom der i den tidligere Skrøbelev skole nu er indrettet et flexhus for børn med særlige behov.
Skrøbelev har også en maskinstation i Torpe.
Skrøbelev Gods er beliggende overfor kirken og driver hotelvirksomhed, udstillinger og konferencer. Et speciale er bryllupsselskaber i gårdens smukt renoverede omgivelser.
I Skrøbelev har XXL-butikken deres base med netbutik , med tilhørende butik beliggende i Rudkøbing med salg af mandetøj i ekstra store størrelser.  Midt i Gl.Skrøbelev er der Bed & Breakfest centraltbeliggende.

På midt-langeland er der flere håndværkere samt hus- og haveservicefirmaer.

I øvrigt er der her på midt-langeland plads til flere virksomheder, så velkommen..

På Midtlangeland er vi centralt placeret, med nedenstående beregne afstande til omverdenen:

Langeland Afstande